VESTI

72 kilometra kanalizacione mreže na teritoriji opštine Svilajnac

5. novembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom realizacije projekta „Čista Srbija“ u opštini Svilajnac je održan sastanak opštinskog rukovodstva sa partnerima iz kineske kompanije CRBC i Republike Srbije. Projekat “Čista Srbija” obuhvata izgradnju oko 72 kilometra kanalizacione mreže na teritoriji opštine Svilajnac.

Ugovor za prvu fazu radova u okviru ovog nacionalnog ekološkog projekta potpisan je maja ove godine, a njime je predviđena izgradnja kanalizacione mreže u selima Kušiljevo, Troponje, Subotica i Sedlare. Vrednost radova je oko 30 miliona evra.

„Do sada smo obavili velike pripremne radove, a sa izvođačima radova smo se dogovorili da do 15. novembra budu sve ekipe na terenu. Kanalizacija u sva četiri sela radiće se istovremeno. Ovaj projekat unaprediće i kvalitet života ljudi, ali i zaštitu životne sredine,“ ocenio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i dodao da je ovo najveći projekat u oblasti infrastrukture u istoriji Svilajnca.

One je najavio i drugu fazu ovog projekta koja bi obuhvatala sela Grabovac, Crkvenac, Dublje, deo Svilajnca i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Kada celokupan projekat bude gotov, oko 70 odsto građana opštine Svilajnac imaće regulisanu kanalizaciju.