VESTI

87 miliona evra za realizaciju “Čiste Srbije” u Novom Pazaru

23. decembar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru razgovora delegacije Novog Pazara sa ministrima Goranom Vesićem i Huseinom Vemićem, posebno je bilo reči o realizaciji projekta “Čista Srbija”.

Opštinu Novi Pazar naredne godine očekuju investicije vredne  540 miliona evra. Medju značajnim projektima za ovaj grad posebno je bilo reči o projektu “Čista Srbija” u čiju će ralizaciju biti uloženo 87 miliona evra.

“To je istorijska stvar ne samo za Novi Pazar već i za mnoge druge naše Opštine . Izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda u potpunosti će biti zadovoljene potrebe stanovnika Novog Pazara. Sve otpadne vode u Pazaru će se preradjivati i kao čiste vraćati u prirodu što i jeste naša obaveza prema prirodi“, rekao je ministar saobraćaja i gradjevine Goran Vesić.

Realizacija projekta “Čista Srbija”  predvidja izgradnju 110 kilometara kanalizacione mreže, a u planu je i  izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda čiji je ekvivalent 160 hiljada korisnika.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zadovljstvo što će problem otpadnih voda u ovom gradu konačno biti rešen.