VESTI

Andjelić: “Čista Srbija” za čistu pijaću vodu u Varvarinu

24. april 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Opštini Varvarin uskoro se očekuje početak radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Na teritoriji ove Opštine već uveliko traju radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

Na teritoriji Rasinskog Upravnog Okruga u više opština radi se na izgradnji fekalne i atmosferske kanalizacije. Uporedo sa igradnjom mreže, u Brusu i Blacu grade se postrojenja za preradu otpadnih voda.

Načelnik Rasinskog okruga Ivan Andjelić  je govoreći o realizaciji projekta “Čista Srbija” u pomenutom okrugu istakao da se radi o važnim projektima kojima se čuva i obezebdjuje visok kvalitet vode za piće.

“To su veoma važni projekti jer se izgradnjom tih projekata zaokružuje sanitarna zaštita akumulacije Ćelije koja vodom za piće snabdeva 200 hiljada ljudi,” rekao je načelnik rasinskog Upravnog Okruga Ivan Andjelić.

Andjelić je najavio i skori početak radova na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u opštini Varvarin. “To je investicija od 21 miliona evra a radi se u oviru projekta Čista Srbija. Biće pokriven veći deo opštine, selo i varoš varvarin, Obrež i gornji Katun”, rekao je Andjelić.

U Opštini Varvarin je projektom “Čista Srbija” predvidjena ukupna dužina kanalizacione mreže od 44.738,63 metra.