VESTI

Bakić: “Čista Srbija” najveći infrastrukturni projekat ikada

11. decembar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ambasador EU Emanuele Žiofre  u okviru kampanje obilaska Srbije kako bi predstavio i promovisao značajne i velike projekte  koje je pomogla EU, obišao je Suboticu . Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić govoreći o brojnim projektima koji se realizuju u ovom gradu posebno je istakao radove koji se očekuju u okviru projekta “Čista Srbija”.

Govoreći o projektima infrastrukture u Subotici, Bakić je rekao: “ Ambasadoru sam govorio i o predstojećoj realizaciji projekta ’Čista Srbija’ u okviru koga tokom naredne godine treba da započnu radovi na izgradnji 110 kilometara kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda na teritoriji našeg grada”.

Bakić je naglasio  i da  će  u okviru tog projekta u Suboticu, Palić, Bajmok i Čantavir biti uloženo 20 miliona evra, što je najveća investicija u oblasti komunalne infrastrukture u Subotici  ikada.

Realizacijom projekta “Čista Sbija” i izgradnjom kanalizacione mreže  i prečistača otpadnih voda biće rešen problem odvodjenja otpadnih voda za 15 000 stanovnika .

foto: Grad Subotica