VESTI

Brnabić: “Čista Srbija” jedan od najvažnijih projekata

8. decembar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Premijerka Srbije Ana Brnabić na skupštinskom zasedanju najavila izdvajanje od 3,4 milijarde evra u narednih nekoliko godina kroz projekat “Čista Srbija”.

“Mnogo drugih stvari smo pokrenuli i uradili u prethodne dve godine – i u oblasti zaštite životne sredine kroz čišćenje divljih deponija, izgradnju kanalizacionih mreža i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pošumljavanje, odsumporavanje na našim termoelektranama, itd,” rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je navela da su obezbeđena  sredstva od 31,5 milijardi dinara za životnu sredinu.

” Ovde je jedan od najvažnijih projekata, projekat Čista Srbije, tu je i budžet za zbrinjavanje opasnog otpada, nastavljamo i subvencije za kupovinu električnih vozila, pošumljavanje…U prethodne dve godine očistili smo 750 nesanitarnih deponija, što je četvrtina ukupnog broja. Čistimo konačno našu Srbiju, divlje deponije koje su nastale pre 65-70 godina. Radimo u interesu Srbije, ne busamo se da smo zeleni, već nam je to deo posla, guramo dalje sami kao parlamentarna većina. Dakle veća ulaganja u zdravstvo, kulturu, odbranu, prosvetu… Ovim budžetom, napornim radom, projektima omogućićemo bolji standard građana”, zaključila je premijerka.

foto:srbija.gov.rs