VESTI

Obrenovac priprema dokumentaciju i za nove lokacije

5. februar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Opštini Obrenovac trenutno se izvode radovi na više lokacija u okviru projekta “Čista Srbija” . Dok traju izvodjački radovi Opština Obrenovac priprema neophodnu dokumentaciju za nove lokacije.

Trenutno se izvode radovi u Breštanskoj ulici u MZ Urovci gde je u toku izgradnja kućnih priključaka. Nakon završetka ovih radova uslediće I asfaltiranje , a direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić zamolio je gradjane za strpljenje .

“Ovaj posao je vrlo zahtevan i podrazumeva izlazak inženjera u svaku ulicu i kao takav traje dugo. Naši građani zbog izgradnje kanalizacione mreže imaju dosta problema u svakodnevnom funkcionisanju, posebno u delovima grada, gde su ulice uske, pa delovi na kojima su izvođeni radovi ostanu neki period neasfaltirani. Međutim, procedura je takva, da treba sačekati neko vreme, pre samog asfaltiranja, kako ne bi došlo do pucanja asfalta”,rekao je Matić.

Po njegovim rečima dobijena je i građevinska dozvola za izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Barič, pa je i najavio početak građevinskih radova u ovom delu opštine Obrenovac.

“Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja kanalizacione mrže u mesnim zajednicama Zvečka, Urovci, Krtinska, jedan deo naselja Gaj, kao i deo industrijske zone. Takođe, radi se na projektovanju nastavka mreže u Zvvečkoj, od nadvožnjaka do Ratara, kao i deo Mislođina, ali i ceo Barič”, naveo je Matić.

Realizacijom projekta ”Čista Srbija”, na teritoriji gradske opštine Obrenovac planirani su projektovanje i izgradnja novh 100 kilometara kanalizacione mreže.

foto: Opština Obrenovac