VESTI

“Čista Srbija” počinje radove na Limanu 1 u Novom Sadu

16. decembar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Danas će u naselju Liman 1 u Novom Sadu početi radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta “Čista Srbija”.

Radovi koji se realizuju u okviru projekta”Čista Srbija” odnose se na rekonstrukciju kanalizacione mreže, a ovim radovima biće obuhvaćen prostor ograničen ulicama Fruškogorska, Bulevar cara Lazara (od ugla sa Fruškogorskom ulicom do Keja žrtava racije) i Sunčani kej,a rekonstruisaće se dotrajala primarna i sekundarna kanalizaciona mreže, kao i postojeći kanalizacioni kućni priključci, ukupne dužine 11,2 kilometra.

Danas započeti radovi trajaće do kraja 2023. godine, a u realizaciju radova je uključeno  I JKP “Vodovod I knalizacija” u Nom Sadu.

Finansijer Projekta „Čista Srbija“ je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je izvršilo izbor izvođača za predmetne radove kao i izbor Nadzornog organa nad izvođenjem radova.

Izvođač radova je „China Road and Bridge Corporation“ ili skraćeno CRBC Serbia ogranak Beograd, sa svojim podizvođačima, u skladu sa Projektom „Čista Srbija“. Nadzor nad izvođenjem radova u ime Investitora i Finansijera je „EPTISA“ Beograd.

Radovi u Novom Sadu predvidjeni su u fazama: Novi Sad 66,8 km mreže – Faza 1, 24,9 km mreže + 1 PPOV – Faze 2 i 3 .