VESTI

Čista Srbija: U toku izgradnja kanalizacione mreže u Petrovcu

28. februar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru projekta “Čista Srbija” u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Metalaca u Petrovcu.

“Pripremamo se ubrzano da završimo Ulicu Metalaca, na sredini smo ulice, čija je ukupna dužina 240m i polako ulazimo u narednu, Ulicu Šumski raj. Tražimo modus da rešimo deo nelegalne fekalne kanalizacije, tako da dok izvodimo ovu novu, legalnu, praktično njima ne obustavimo mogućnost da koriste naše kolektore.Trenutno su nam aktivna četiri gradilišta, ovde u Petrovcu, zatim u Maršiću, Malim Pčelicama i Beloševcu. Dakle, zadovoljavajući je broj ekipa koje rade na terenu i to je ono što nam je potrebno da bismo u predviđenom roku završili ceo projekat, a podsetio bih da je reč o 360km izgradnje i rekonstrukcije fekalne kanalizacione mreže”, kazao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

Posle Gošine, Ulica Metalaca je druga u Petrovcu, a četvrta na teritoriji grada Kragujevca u kojoj se gradi kanalizaciona mreža u oviru državnog programa Čista Srbija.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji Kragujevca započeti su početkom decembra, u naselju Beloševac – ulica Milivoja Bankovića Sićka.

U okviru prve faze projekta, biće izgrađeno 40 kilometara kanalizacione infrastrukture i atmosferske kanalizacije, čime će biti rešen jedan od gorućih komunalnih problema. Zahvaljujući tom projektu kompletan grad i prigradska naselja biće pokrivena najmodernijom kanalizacionom mrežom.

Preuzeto/ tekst : infokg.rs foto:kragujevac.rs