VESTI

Crnobarac: Kroz “Čistu Srbiju” štitimo naš Dunav

8. decembar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Ivan Crnobarac posebno je istakao važnost projekta “Čista Srbija” kroz koji će se finansirati izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV).

“Jedan od strateški najvažnijijh projekata u oblasti hidrotehnike, ali i zaštite životne sredine, jeste izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda”, rekao je  zamenik gradonačelnika Novog Sada, Igor Crnobarac.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada je istakao da se radi o skupom ali podjednako važnom projektu.

“Realizacijom ovog projekta doprinećemo zaštiti životne sredine u našem gradu u smislu da ćemo zaštiti kvalitet naših površinskih I podzemnih voda . Veoma skup projekat I stoga je veoma značajno što će se i on finansirati kroz program „Čista Srbija“, odnosno iz budžeta Republike Srbije.”, rekao je Crnobarac.

Izgradnjom PPOV štitimo reku Dunav I čuvamo prirodno okruženje.

“Na taj način uspećemo da ostvarimo nešto što mislim da je civilizacijska tekovina da naše otpadne vode kako industrijske tako I fekalne ne ispuštamo direktno u naš Dunav , već da se one sakupljaju , odvode do centralnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda , prečišćavaju do nivoa kvaliteta samog recipijenta, odnosno Dunava i kao takve ispuštaju u njega”, konstatovao je Crnobarac.

foto:printscreen/Novosadska tv