VESTI

Đurić: Završetak radova u Čeneju do kraja avgusta

29. april 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obilazeći radove u naselju Čenej u ovom gradu gde se izvode radovi u okviru projekta “Čista Srbija” najavio završšetak radova za avgust mesec.

Đurić je rekao da se tokom projekta “Čista Srbija” radi površina kanalizacione mreže od 17,5 kilometara, a vrednost radova je 840 miliona dinara.

“U poslednjih deset godina u Čenej smo investirali 1,6 milijardi dinara i nastavljamo sa ulaganjima. Od velike važnosti za to naselje je realizacija projekta „Čista Srbija“ koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u dužini od oko 17,5 km i tri crpne stanice ukupne vrednosti 840 miliona dinara. Radovi odlično napreduju i trenutno je izvođač na oko 83% realizacije ukupnih radova”, rekao je Đurić.

U prethodnom periodu izgrađene su saobraćajnice sa javnom rasvetom u Ratarskoj ulici vrednosti 50 miliona dinara, zatim u Ulici Nova vrednosti 29 miliona dinara, a završena je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnih površina za ulicu Relje Savić. Takođe, na zahtev građana postavljeno je i dečje igralište, za šta je izdvojeno tri miliona dinara.

“Takođe, tri crpne stanice treba da se urade i prečistač otpadnih voda, koji će iznositi 240 miliona dinara. Očekujemo da do avgusta ove godine Čenej bude potpuno rešen što se tiče kanalizacije. Rađeno je i novo dečije igralište, u vrednosti od tri miliona dinara”,  istakao je Đurić.

foto: Đurić/instagram