VESTI

Dodatnih 60km kanalizacione mreže u Subotici

20. maj 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Subotici će uskoro biti izgrađeno dodatnih 60 kilometara kanalizacione mreže, što je omogućila uspešno završena prva faza projekta „Čista Srbija“. „Proširenjem će biti obuhvaćen sam grad i Palić, a vrednost radova je 25,4 miliona evra“, naveo je izmedju ostalog Radoslav Vukelić iz Sekretarijata za komunalne poslove Subotice.

Grad Subotica godinu dna pripremao je svu neophodnu dokumentaciju pa su očekivanja da bi sve finalno stim u vezi trebalo da bude završeno do kraja juna .

„Tačno vreme otpočinjanja radova će biti praćeno sa izdavanjem građevinskih dozvola na osnovu projektno-tehničke dokumentacije čija izrada je u završnoj fazi. Okvirno je predviđeno da radovi traju oko 39 meseci (od dana otpočinjanja) i podrazumevaju iskop rovova, izlivanje posteljice, polaganje cevi, ispitivanje cevi, zatrpavanje rovova i naravno odradiće se sve revizione šahte i potisne stanice koje budu predviđene projektom“, izjavio je Vukelić.

U narednoj fazi projekta “Čista Srbija” predviđena je izgradnja prečistača otpadnih voda u Čantaviru i Bajmoku, kao i kanalizacione mreže u dužini od po 25 kilometara u svakom od tih mesta.

Vukelić je ocenio da je u pitanju najveće komunalno ulaganje poslednjih nekoliko decenija.

foto: Subotica.rs