VESTI

Druga faza projekta kreće iz Novog Sada

9. oktobar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Druga faza projekta „Čista Srbija“ počela je iz Novog Sada. Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran  Vesić najavio je 97,7km kanalizacione mreže za ovaj grad.

Zahedno sa predstavnicima kompanije CRBC i gradonačelnikom Novog Sada ministar Goran Vesić je obišao radove u Novom Sadu na lokaciji  Liman2.

„Ponosan sam što drugu fazu projekta Čista Srbija počinjemo iz Novog Sada. Mi ćemo u Novom Sadu uraditi 97,7 kilometara kanalizacije, a ukupna vrednost toga je 55 miliona evra i već u okviru prve dve faze radimo postrojenja u okviru otpadnih voda na kojem radi oko 3.300 ljudi“, rekao je ministar Vesić.

Druga faza radova po rečima ministra podrazumeva i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Čeneju.

„Radićemo takođe i veliko postrojenje za preradu otpadnih voda odnosno centralno postrojenje kod Rokovog potoka u Petrovaradinu za koje je Grad Novi Sad već obezbedio zemlju, a vrednost tog projekta će biti oko 120 miliona evra. To je najveće postrojenje koje će se graditi u okviru projekta „Čista Srbija“.

Po rečima ministra Vesića ukupna ulaganja u ovu oblast infrastrukture Novog Sada iznosiće 175 miliona evra .

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić potvrdio je da je 80% radova predvidjenih prvom fazom već završeno. „Liman 1, Liman 2, Podbara i Čenej. U pitanju je 66 kilometara kanalizacione mreže. Ovo je jedan veoma važan projekat za Grad Novi Sad. Vrednost ove investicije, prve i druge faze iznosi 6.5 milijardi dinara“rekao je Đurić.

Đurić dodaje da je projektovanje glavnog centralnog prečistača Rokovog potoka u Petrovaradinu, od izuzetne važnosti.

foto:Grad Novi Sad