VESTI

Drugi o nama: Radovi na Limanu 2-Čista Srbija

20. januar 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na Limanu 2, u okviru projekta “Čista Srbija” nastavljeni su i u ovoj godini i trenutno se odvijaju u dvorištu zgrada između ulica Boška Buhe i Blagoja Parovića, prenose Gradske info .

Ranije su u ovom delu grada u okviru istog projekta završeni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Milice Stojadinović Srpkinje, Ravaničkoj, Resavskoj, Dr Ivana Ribara i Dragiše Brašovana.

Projekat „Čista Srbija“ predstavlja nacionalni projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture za čije je sprovođenje nadležno MGSI i koji se finansira u celosti iz budžeta Republike Srbije, a koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom životne sredine.
Finansijska sredstva obezbeđena ovim projektom uložena su u izgradnju kanalizacione mreže, ali i u rekonstrukciju postojeće kanalizacione mreže u nekoliko gradskih naselja. Investicije obuhvaćene projektom „Čista Srbija“ od izuzetnog su značaja za sve građane Novog Sada i sredinu u kojoj žive, jer je kontrolisano odvođenje otpadnih voda i njihovo prečišćavanje jedan od najefikasnijih načina očuvanja prirodnih resursa i zaštite vodotokova od zagađenja, navode Gradske info.