VESTI

Gojković: Ne odustajemo ni od jednog metra kanalizacione mreže

18. mart 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković, na sednici Skupštine grada posebno je istakao značaj izgradnje kanalizacije u okviru projekta „Čista Srbija“ . Gojković je izjavio da Valjevo neće odustati ni od jednog metra kanalizacione mreže.

„Uradili smo katastarsko topografski plan (KTP) i ono što je do nas , što je bilo neophodno. Grad Valjevo je potpisao Aneks ugovora druge faze projekta za izgradnju kanalizacione mreže u industrijskoj zoni i Popučkama i drugi deo je u Leliću“, rekao je Lazar Gojković.

Gradonačelnik Valjeva je na pomenutoj sednici poručio i da Valjevo zbog samog značaja projekta neće odustati ni od jednog metra kanalizacione mreže.

„Ne odustajemo ni od jednog metra kanalizacione mreže i siguran sam da će nakon ovog što sam naveo Grad Valjevo nastaviti dalju realizaciju“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

U okviru pomenutog Aneksa,  za realizaciju projekta „Čista Srbija“ ministarstvo je opredelilo za Valjevo 11.830 000 evra , a predvidjena je izgradnja 25 416 metara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda.