VESTI

Gradonačelnik Novog Sada obišao radove na Limanu 2

19. april 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na Limanu 2  koji se izvode u okviru  projekta “Čista Srbija”. Đurić je najavio  završetak radova do kraja aprila nakon čega će uslediti asfaltiranje I izgradnja parkinga.

U ulici Dr Ivana Ribara na Limanu u toku su radovi na uređenju i rekonstrukciji parkinga, ali i zameni kanalizacionih cevi u okviru projekta „Čista Srbija“. Celokupnu rekonstrukciju kanalizacionog sistema dužine 9.056 metara finansira Republika Srbija, u okviru projekta “Čista Srbija”, a vrednost radova je 3,65 miliona evra.

“Dinamika radova ide prema utvrđenom planu, do sada je realizovano oko 20% posla, dok je završetak svih radova planiran do kraja godine”, rekao je gradonačelnik Novog Sada  I dodao da kada su u pitanju radovi u Ulici Dr Ivana Ribara njihov završetak se bliži kraju.  „Imam uverenje od izvođača radova da će do kraja aprila biti završeni ti radovi, da će nakon toga Parking servis moći da uđe da radi asfaltiranje i obeležavanje parking mesta“, rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Milan Đurić.

Radovi u Novom Sadu predviđeni su u fazama – 66,8 kilometara prvoj, odnosno 24,9 kilometara kanalizacione mreže u drugoj i trećoj fazi.

Projekat “Čista Srbija” u Novom Sadu je jedan od ključnih ekoloških projekata kojima se čuva reka Dunav, a koji se više od godinu dana sprovode u Novom Sadu.

Foto: Dnevnik/Vanja Fifa