VESTI

Janković: “Čista Srbija” rešava decenijske probleme

5. jul 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mionica je jedna od prvih opština gde su započeti radovi u okviru projekta “Čista Srbija”. “Dobili smo 1,2 milijarde kroz taj projekat i to je od nemerljivog značaja za Mionicu”, kaže predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

Mionica i Banja Vrujci dva su mesta u Srbiji u kojima se uveliko realizuje projekat “Čista Srbija”.

“Opština Vrujci predstavlja jedan ogroman potencijal ne samo za ovaj kraj već za celu Srbiju kada je turizam u pitanju . Nastojimo da uvek investiramo u turizam, a za to nam je potrebna infrastruktura, vodovod , kanalizacija, dosta toga smo učinili da ljudi kada dodju ovde se osećaju bolje. Kroz projekat države Srbije “Čista Srbija” dobili smo milijardu i dvesta miliona dinara za izgradnju kanalizacije u opštini Mionici, kao i dva postrojenja za preradu otpadnih voda,  jedan je namenjen za Banju Vrujce, a drugi za varoš Mionicu,” rekao je Boban Janković, predsednik SO Mionica za RTS.

Janković navodi da je “Čista Srbija” ogroman projekat za pomenuti kraj čime će se steći uslovi za dalji razvolj i investiranje , ne samo u oblasti turizma.

“Kroz projekat će biti uradjeno ukupno 19km kanalizacione mreže od čega 8,5 km u Banji Vrujci, a ostatak u Mionici. Biće uradjena i dva prečistača otpadnih voda I to je nešto što se zaista čekalo decenijama I evo konačno imamo rešenje tih velikih problema čije je rešavanje dfugo čekano”, rekao je Janković.