VESTI

Kanalizaciona mreža u Opštini Svilajnac za 70% stanovništva

15. maj 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Opštini Svilajnac u oviru projekta “Čista Srbija” kroz dve faze radova predvidjena je izgradnja više od 100 km kanalizacione mreže.

Ministar građevine saobraćaja I infrastrukture Goran Vesić potpisao je Ugovor sa kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation(CRBC) I predsednikom Opštine Svilajnac Predragom Milanovićem ugovor o prvoj fazi izgradnje komunalne infrastrukture u ovoj Opštini.

Potpisujući ugovor predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović  je naglasio da će  u okviru prve faze radova biti izgrađena  kanalizaciona mreža u Kušiljevu, Sedlaru, Subotici i Troponju. Milanović kaže da Svilajnac očekuju dve faze radova.

„U ovoj prvoj fazi izgradiće se skoro 72 km kanalizacione mreže u ova četiri sela, a vrednost radova je oko 30 miliona evra. Do kraja godine potpisaće se Aneks i za drugu fazu čija je vrednost oko 40 miliona evra, što je ministar Vesić najavio, čime ovo postaje najveći infrastrukturni projekat u istoriji Opštine Svilajnac“ , rekao je  Milanović.

U okviru projekta “Čista Srbija” predvidjena je I izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. “Svilajnac je jedna od opština koja će dobiti najviše kilometara novoizgrađene kanalizacione mreže kada se završe obe faze”, rekao je na potpisivanju ugovora ministar Goran Vesić.

Kako je istakao predsednik Opštine MIlanović realizacijom projekta “Čista Srbija preko 70% stanovništva ove Opštine dobiće kanalizacionu mrežu.