VESTI

Kanalizaciona mreža za više od 3000 domaćinstava u Kisaču i Čeneju

28. oktobar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Radovi na lokacijama Kisač i Čenej u Novom Sadu napreduju predvidjenom dinamikom. Gradilište u Čeneju praktično je i završeno.

Realizacija projekta u naselju Čenej omogućiće priključak na kanalizacionu mrežu za 715 domaćinstava . Na ovom gradilištu   već je  izvedeno 14.487,54 metara i  gotovo je u potpunosti urađena gravitaciona kanalizaciona mreža.  Kako se navodi u regionalnom centru „Čiste Srbije“ u Novom  Sadu, preostalo je da investitor odgovori na upit koji mu je poslat početkom godine oko izvođenja sekundarne mreže.

U Čeneju se trenutno izvode radovi  na crpnim stanicama, koji su otpočeli nakon izmeštanja elektro instalacija koji su onemogućavali bezbedan proces izvođenja radova.

Od ugovorenih 66.800,00m kanalizacione mreže u opštini Novi sad, u Kisaču je izvedeno 12.077,98. Nakon dobijanja odobrenja za asfaltiranje od strane putarskog nadzora, gotovo sve deonice na kojima su izdvojeni radovi  su vraćene u prvobitno stanje, po ugovorom propisanim uslovima. Pripremni radovi na crpnim stanicama su završeni, i nakon dobijanja odobrenja od Nadzornog organa, počeće se i sa njihovim izvođenjem.

Projekat „Čista Srbija“ predvidja izgradnju  2 crpne stanice, a na kanalizacioni sitem biće priključeno čak  2371 individualno domaćinstavo.

Radovi koji se izvode u Kisaču I Čeneju u vrednosti su od 2 milijarde dinara.