VESTI

Kineske kompanije i Grad Novi Sad posadili 47 sadnica

20. februar 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predstavnici Grada Novi Sad i kineskih kompanija „China Road and Bridge Corporation” (CRBC) i „Shandong Hi Speed Group“ (SDHS) posadili su 47 sadnica koprivića u znak sećanja na drvo koprivić koji je bio u Ulici Modene, a na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027. godine.

Mira Radenović Bojić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine izjavila je da su u okviru akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ CRBC i SDHS donirale deo sredstava za kupovinu 47 koprivića u u znak sećanja na koprivić koji je uništen u oluji u julu 2023. godine, a koji je bio jedan od simbola Novog Sada.

Predstavnik kompanije CRBC Wang Yaolong je izrazio zahvalnost Gradu Novom Sadu koji je omogućio kompaniji da učestvuje u ovoj značajnoj akciji, kao i na velikoj prodršci koju Grad pruža projektima ove kompanije – izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, projektu „Čista Srbija“, kao i  projektu izgradnje mosta preko Dunava, koji će spajati Sremsku Кamenicu i Bulevar Evrope.

„ Zahvalni samo na pruženoj prilici da zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada gradimo napredniju i bolju Srbiju, a današnja akcija je najbolji način izgradnje prijateljstva i saradnje između dve zemlje i dva naroda“, rekao je tom prilikom  Vang Jaolong.