VESTI

Kroz „Čistu Srbiju“ u Novom Pazaru vodovod i kanalizacija

11. septembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Reke Trnavica , Raška i Jošanica u svom vodotoku kroz Novi Pazar biće zaštićene realizacijom projekta „Čista Srbija“. Odbornik u Skupštini Novi Pazar Kasim Zoranić , najavio je dodatno finansiranje kompletne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovom gradu.

„Kroz projekat “Čista Srbija”, zahvaljujući kreditu odobrenom od Narodne republike Kine, biće osigurano dodatno finansiranje kompletne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na gradskom području Novog Pazara“, izjavio je Kasim Zoranić.

Zoranić je naveo da će uz podršku Svetske banke i Vlade Srbije, koja je finansirala projekat preko Srbijavoda, Novi Pazar  finansirati eksproprijaciju i izgradnju novih mostova preko Trnavice. „Ovo je važan korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture ovog dela Srbije, što će značajno doprineti boljem kvalitetu života građana i ekonomskom razvoju ovog regiona,“kaže Zoranić.

Projekat obuhvata  postavljanje kolektora, kanalizacije i vodovodne mreže uz sva tri korita, kao i izgradnju puteva duž reka.