VESTI

Li Ming: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

16. februar 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Proslava Kineske Nove godine biće završena koncertom  Kineskog nacionalnog tradicionalnog orkestra 19. februara u Zadužbini Ilije Kolarca u Beogradu.

„ Kineska Nova godina potiče iz Kine, a pripada svetu. Ovo je dobar primer čeličnog prijateljstva dva naroda“, rekao je ambasador Kine u Srbiji Li Ming.

Nizom svečanosti u gradovima Srbije ove godine se obeležava Kineska Nova godina. Procena je da je kroz Kineski festival svetla u Novom Sadu i Beogradu prošlo više od 2 miliona posetilaca do sada.

Ambasador Narodne Republike ine u Srbiji Li Ming rekao je da između naše dve zemlje postoji čelično prijateljstvo, koje se produbljuje u mnogim oblastima.

„Kineska Nova godina podrazumeva porodično okupljanje i sreću. Ona odražava univerzalne vrednosti čovečanstva i dobrobit ljudi stavlja na prvo mesto. Mislim da to predstavlja zajedničku vrednost kineskog i srpskog naroda“, istakao je ambasador Ming.

Deo uspešne saradnje izmedju NR Kine i Srbije upravo je projekat „Čista Srbija“ lčija je realizacija u toku i kojim je predvidjena izgradnja kanalizacione mreže u čak 77 gradova i opština.

foto:printscreen RTS