VESTI

Mediji pohvalno o projektu „Čista Srbija“

28. novembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nacionalni mediji (Tanjug, Kurir, Mondo) prenose da će realizacijom projekta „Čista Srbija“ biti rešeni višedeceenijski problemi tretiranja i odvodjenja otpadnih voda .

Mediji navode i podatak da  se u okviru ovog projekta  izvode i radovi u Novom Sadu .

„Novi Sad se nalazi među 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene ovim programom koji je od velike važnosti u zaštiti životne sredine. Projektom su obezbeđena značajna finansijska sredstva, koja će osim za kontrolisano odvođenje otpadnih voda biti uložena i u izgradnju Centralnog gradskog prečistača otpadnih voda. Tako će najzad biti rešen višedecenijski problem tretiranja otpadnih voda i zagađenja rečnih tokova“, pišu nacionalni mediji.

U više novinskih tekstova se izmedju ostalog se navodi i da će kao jedan od najlepših simbola Novog Sada, zahvaljujući ovako značajnom projektu, reka Dunav  konačno u svoje korito primati samo prerađene i čiste otpadne vode.

Na ovaj način obezbediće se zdravije okruženje za nove generacije, a obale Dunava postaće još lepše i prijatnije mesto za posetioce, koji uživaju provodeći vreme pored svoje omiljene reke.