VESTI

Milenković: U Vranju 140 km kanalizacione mreže

3. jul 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Čuvena Sofkina ulica u Vranju nakon što je kroz projekat „Čista Srbija“ uradjena kanalizaciona mreža, a sam grad rekonstruisao i vodovodnu mrežu presvučena je zbog autentičnosti i trajnosti  kockom . Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izjavio je da će zahvaljujući projektu „Čista Srbija“ biti uradjena kanalizaciona mreža u dužini od 140km.

Obilazeći završene radove u Sofkinoj ulici u Vranju  gradonačelnik  dr Slobodan Milenković je pojasnio da se tokom izvođenja radova, naišlo  na tursku kanalizaciju na koju je bio priključen određeni broj kuća, te je sve to moralo da se prethodno reguliše.

„Radovi su završeni i sada su sva ova domaćinstva priključena na novu kanalizacionu mrežu. S obzirom da je Sofkina ulica jedna od najstarijih u gradu, vodovodna mreža je bila od azbestnih cevi što je, takođe, prouzrokovalo probleme, te je obavljena i potpuna rekonstrukcija vodovodne mreže. Zahvaljujući projektu “Čista Srbija” i pomoći države uredićemo na teritoriji grada, ali i u prigradskim naseljima i seoskim sredinama, oko 140 kilometara kanalizacione mreže u vrednosti od 70 miliona evra,“ rekao je gradonačelnik Milenković.

On je najavio da će se osim u pomenutim ulicama u narednom periodu rekonstrukcija kanalizacione mreže raditi i u ulicama Bregalnička, Dečanska, Cerska, Jadranska, Koste Abraševića, Nemanjina, 1. Maj, Đure Đakovića, dr Kopše, Sutjeskina, Vojvode Mišića, Omladinska, Svetozara Markovića, Petra Lekovića, Filipa Filipovića, Marička, Kraljevića Marka, Nevesinjska.

foto:grad Vranje