VESTI

Ministar Momirović obišao radove u Lazarevcu

20. maj 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u Lazarevcu u okviru projekta „Čista Srbija“. U ovom gradu trenutno se izvode radovi na izgradnji čak 80km kanlizacione mreže.

„U ovim teškim okolnostima kada svi zaustavljaju investicije i gledaju u neizvesnu budućnost, naše opredeljenje je da sve investicije privedemo kraju i ljudima omogućimo kvalitetniji život, veće plate i penzije.  Drago mi je da sam u Lazarevcu, u mesnoj zajednici Šušnjar, koja je treća lokacija u Lazarevcu koju smo otvorili za radove. U Lazarevcu Vlada Republike Srbije gradi ukupno 80 kilometara kanalizacione infrastrukture, a pored toga gradimo i lokalne puteve“, izjavio je Momirović, ministar gradjevine I saobraćaja.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“ u opštini Lazarevac i na lokaciji Veliki Crljeni odvijaju se planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu. Do sada je u opštini Lazarevac izgrađeno 8.680,39 metara potpuno nove kanalizacione mreže, dok je na lokaciji Veliki Crljeni izgrađeno 4.518,9 metara kanalizacione mreže.

,,Na teritoriji opštine Lazarevac obuhvaćeno je skoro devet mesnih zajednica koje su anticipirale u projektu „Čista Srbija“. Preko 3.500 hiljade domaćinstava u ovih devet mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a gradi se i glavni fekalni kolektor u dužini od 5,7 kilometara. Takođe, zahvalnsot ministru za putnu infrastrukturu koja se trenutno gradi u opštini Lazarevac“ rekao je Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

U opštini Lazarevac planirana je izgradnja 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika. Takođe, u okviru projekta „Čista Srbija“, u naselju Veliki Crljeni biće izgrađeno 52.597,59 metara kanalizacione mreže, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika.