VESTI

Ministar Vesić: Kanalizacija za 85% teritorije Sombora

10. novembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Stanišić u Somboru. „Više od 85% teritorije Sombora biće obuhvaćeno kanalizacionom mrežom u okviru projekta „Čista Srbija“, izjavio je ministar Vesić.

U Somboru je počela druga faza projekta „Čista Srbija“, a ministar Goran Vesić je najavio da će u ovom gradu biti izgrađeno više od 290 km kanalizacione mreže.

„Ovom izgradnjom biće pokriveno više od 85% teritorije grada , što znači da će od 11 naselja samo 4 za sada ostati bez nove kanalizacione mreže. Mislim da ćemo uraditi veliku stvar za Sombor i njegove građanke i građane. U početnoj fazi radimo nešto više od 80 kilometara kanalizacije, a onda ćemo nastaviti da radimo po drugim fazama i nećemo stati dok sve ne završimo“, rekao je  ministar Vesić.

Vesić je pored izgradnje kanalizacione mreže najavio i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda .

„Projekat „Čista Srbija“ je vredan 3,5 milijardi evra i njegovom realizacijom obezbedićemo kanalizaciju za 2,2 miliona ljudi na teritoriji cle Srbije“, podsetio je Vesić.

Po rečima ministra uporedo sa izgradnjom kanalizacionih sistema , Srbija će rešavati i problem vodosnabdevanja , naročito u malim mestima koja sama nemaju kapacitete za takva ulaganja.

Foto:mgsi/Predrag Mitić