VESTI

Ministar Vesić: Od maja treća faza projekta u Vlasotincu

17. novembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Goran Vesić  govoreći o brojnim projektima u Opštini Vlasotince izrazio je očekivanje  da od maja ili juna 2024. godine počne treća faza projekta “Čista Srbija” u  ovoj Opštini.

Po rečima ministra Vesića pomenuta opština ima spremnu projektnu dokumentaciju što je preduslov za realizaciju bilo kog projekta.

Kada je u pitanju kanalizacija, podsetio je da je počela druga faza projekta “Čista Srbija” u okviru koga je obezbeđeno ukupno 3,5 milijardi evra kako bi 2,2 miliona ljudi u Srbiji dobilo kanalizaciju.

“Očekujem da ćemo od maja ili juna početi treću fazu tog projekta u koju Vlasotince ima dobre šanse da uđe, s obzirom na to da ima projekte. Oni će posle toga imati postrojenje za preradu otpadnih voda i oko 80 kilometara kanalizacije što znači da bi ovde maltene oko 95 odsto opštine bilo pokriveno kanalizacijom”, rekao je  ministar Vesić.

Prеdsеdnik opštinе Vlasotincе Bratislav Pеtrović zahvalio jе Vеsiću na podršci i dodao da sе nada da ćе, uz pomoć rеsornog ministarstva, uspеti da rеalizuju brojnе infrastrukturnе projеktе.

foto: mgsi