VESTI

Momirović obišao radove u Kragujevcu

3. jun 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar gradjevine i saobraćaja Tomislav Momirović obišao je radove na lokaciji u Brdjanskoj ulici u Kragujevcu, a koji se izvode u okviru projekta „Čista Srbija“.

Radovi u Brdjanskoj ulici izvode se u dužini od 2.270 m, a do sada je uradjeno 214m kanalizacione mreže. Ipak, kako je ministar istakao radovi u ovoj ulici nisu jedino gradilište.

“Pored gradilišta u Beloševcu, pokrenuli smo radove na još tri lokacije u Kragujevcu. U prvoj fazi gradimo nešto manje od 50 km kanalizacione infrastrukture, a plan je da izgradimo 360 km kompletno nove kanalizacione mreže i rešimo jedan veliki ekološki problem u Kragujevcu. Želimo da to bude grad moderne komunalne infrastrukture i da najveći deo građana priključimo na kanalizaciju, a posle toga da izgradimo postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bismo ekološki standard u Kragujevcu podigli na nivo kakav imaju ljudi u Zapadnoj Evropi”, rekao je Momirović.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić konstatovao je  da će ovim projektom biti „pokrivena“ svaka kuća, svako domaćinstvo u gradu i okolini pa i da će konačno će biti rešen i problem takozvanih divljih priključaka koja ne završavaju u kolektorima JKP „Vodovod i kanalizacija“ nego u rečnim tokovima. Zbog toga je građanima omogućeno da legalni priključak na novu kanalizacionu mrežu izmire na 30 jednakih mesečnih rata.

U Kragujevcu, kako to  i projekat predvijda, trenutno je u toku izradnja kanalizacione mreže u dužini od 3.808,5 m dok se radovi u Opštini Knić izvode u dužini od 1.711,83m.