VESTI

Momirović u Mionici:Do sada u Srbiji 160km kanalizacione mreže

24. jul 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je obišao radove na realizaciji projekta “Čista Srbija” u Mionici. U  postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacionu mrežu u Mionici i Banji Vrujci  biće uloženo 10,5 miliona evra .

Prilikom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Mionici ministar gradjevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović je informisao javnost da je do sada u okviru projekta “Čista Srbija” realizovano oko 160km  nove kanalizacione infrastrukture.

“Naš operativni plan je da do kraja godine završimo i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i zaista sam ponosan na projekat „Čista Srbija“ koji smo pokrenuli na teritoriji cele države. Кonkretno ovde u Mionici i Banji Vrujci gradimo oko 20 kilometara nove kanalizacione infrastrukture i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u šta investiramo 10,5 miliona evra”, rekao je ministar Momirović.

Ministar je konstatovao da se upravo ovakvim projektima menja slika Srbije na bolje.

Pohvalu projektu i ministru Momiroviću uputio je predsednik Opštine Mionica Boban Janković napomenuvši da je realizacija “Čiste Srbije” u Mionici istorijski trenutak.

“Ovo je možda i istorijski trenutak za nas jer je država izdvojila ogromna sredstva kako bi poboljšala kvalitet života naših građana u Mionici i Banji Vrujci. Građani Mionice vide da država dosta ulaže, mi smo o projektu izgradnje komunalne infrastrukture sanjali, a sada vidimo da će Mionica biti mesto po svim ekološkim standardima. Pohvala za ministra Momirovića koji je samo u Mionici četiri puta u obilasku radova“, rekao je  Janković.

Projektom “Čista Srbija predvidjeno je da u Mionici bude izgradjeno 10.581m kanalizacione mreže , a u Banji Vrujci 8.498metara. Za isto područje predvidjena su 2 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda , po jedno u Mionici I Banji Vrujci. Radove izvodi kineska kompanija CRBC.