VESTI

Momirović: U Vrnjačkoj Banji 67km kanalizacione mreže

13. mart 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar Tomislav Momirović u Vrnjačkoj Banji najavio radove na projektu “Čista Srbija”. Po njegovim rečima u ovoj opštini biće izgradjeno 67 km kanalizacione mreže, ali I Postrojenje za preradu otpadnih voda.

“Ja očekujem da ćemo mi u narednim mesecima krenuti sa kanalizacionom infrastrukturom. Ovde ćemo izgraditi 67 km potpuno nove kanalizacione infrastrukture, očekujem I da ćemo u narednih godinu dana krenuti sa izgradnjom Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Rok za kompletan završetak tog projekta je tri godine , ali ja očekujem da ćemo infrastrukturu, kanalizaciju, izgraditi za godinu I po dana, d aće nam trebati oko godinu dana još da završimo postrojenje I da ćemo moći da kažemo da  sve otpadne vode iz Banje odlaze čiste u prirodu. To je najviši nivo koji postoji u Evropi I to su predoslovi za dalji razvoj Vrnjačke Banje”, rekao je Momirović.

Izgradnja kanalizacione mreže obuhvatiće  centralnu zonu Opštine , ali I seosko područje , pojasnio je predsednik Opštine  Boban Djurović.

“Što se tiče kanalizacije, ododjenja komunalnih voda mi ovim projektom rešavamo celu Vrnjačku Banju, projekat pokriva celu teritoriju . Ono što je najbitnije je da se rade ključne tačke u samom centru grada koje su bile problematične, pre svega što infrastruktura koja je dosta stara je bila projektovana za odredjeni broj stanovnika Broj stanovnika u Vrnjačkoj banji se povećava pogotovu onih koji kupuju apartmane I dolaze u toku godine više puta da borave ovde , a to znači da postojeći kapaciteti nisu dovoljni . Mi kroz ovaj projekat menjamo stare instalacije I novim rešavamo neka ključna tehnička pitanja I ono što je najbitnije kompletan deo seoskih površina pokrivamo čime ćemo rešiti kompletan odvod otpadnih voda,”rekao je Djurović.

Izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda biće obuhvaćeno 32.000 stanovnika Vrnjačke Banje i neposredne okoline.