VESTI

Momirović za RTK: Još dve lokacije u Kragujevcu

17. februar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović za RTV Kragujevac izjavio da ovaj grad očekuju nova gradilišta u okviru projekta “Čista Srbija”.

“Država je uvidela da ne može da ostavi lokalnim samoupravama da same izgrade komunalnu infrastrukturu u koju decenijama nije ulagano, jer bi to trajalo previše dugo. Zato je u dvadesetak lokalnih samouprava već započeta izgradnja komunalne infrastrukture. Samo u Kragujevcu se, u ovom trenutku, gradi na tri lokacije”, rekao je Momirović za RTK .

On je navo da je plan da se u narednim mesecima otvore još dve lokacije . “Cilj nam je da u naredne tri godine završimo 350km kanalizacione mreže u Kragujevcu čime bi duplirali kanalizacionu mrežu, da izgradimo Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, da sve one otpadne vode koje se danas izlivaju direktno u reke, mi prečistimo i čini mi se da oko toga nema sporenja”, izjavio je Momirović za RTK.

Realizacija projekta “Čista Srbija” u Kragujevcu je započela 19. novembra 2021. godine. Projekat se realizuje u nekoliko faza.