VESTI

Momirović:Obrenovac dobija 100 kilometara kanalizacione mreže

26. april 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas u Obrenovcu da će na teritoriji te opštine biti izgrađeno 100 kilometara kanalizacione mreže i dve fabrike za preradu otpadnih voda. U Opštini Obrenovac do sada je završeno oko 40km kanalizacione mreže.

Ministar Tomislav Momirović obilazeći radove na realizaciji projekta “Čista Srbija” u Obrenovcu posebno je istakao da  je samo osam posto stanovništa naše zemlje pokriveno postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda. „Trenutno gradimo na 16 lokacija i u prethodna dva meseca smo izgradili 60 kilometara kanalizacione mreže. Koliko smo u zaostatku kada je rec o komunalnoj infrastrukturi govori podatak da je samo osam odsto stanovništva ove zemlje pokriveno postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda. Mi to moramo da promenimo, da očistimo naše reke, da otpadne vode preradimo i u prirodu izbacimo čistu vodu“, rekao je Momirović tokom obilaska gradilišta.

Moirović je naglasio je da su nam uzalud brze pruge i autoputevi ukoliko uništimo prirodu.

“Ovaj projekat koji sprovodimo u Obrenovcu je najveći ekološki projekat u istoriji naše zemlje i ja lično i cela Vlada i politički sistem na čelu sa predsenikom Aleksandrom Vučićem se nećemo zaustaviti dok ne završimo ovaj projekat”, rekao je Momirović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je

U Obrenovcu je do  sada završeno 40 kilometara kanalizacije koja je obuhvatila naselja: Šljivica, Belo Polje, naselje Braće Jugović, pravce prema Valjevu i Ubu,naselje  Zvečka, kao i duž puta za Šabac.

“Dodali smo tome i naselja Urovci i Krtinska i kruna tog procesa treba da bude izgradnja fabrike za preradu otpadih voda. Zahvaljujući Vladi Srbije, gospodi Jeremiću i Tomislavu Momiroviću dobićemo dve fabrike u našem gradu.Fabrika za preradu otpadnih voda će se nalaziti između izletišta „Zabran“ i autputa, zbog čega je važno da bude urađena po najvišim ekološkim standardima, kvalitetna i dugotrajana”, rekao je predsednik Opštine Obrenovac Miroslav  Čučković.

Čučković je izneo I zanimljiv podatak da su cene kuća u delovima Obrenovca gde su izgrađeni kanalizacija i toplovod skočile za 30 procenata, što je, po njegovom mišljenju, još jedan razlog za završetak tog projekta.

Predsednik Opštine, Čučković, je najavio da nastavak radova od 1.jula predvidja Baričku Reku i ulice Miroslava Čamdžije, Grobljansku i sve ulice koje gravitiraju ka tom delu Obrenovca, čime bi bile izvršene pripreme za puštanje u rad kompletnog sitema.