VESTI

Na sajmu ekologije i o prečišćavanju otpadnih voda

28. novembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Beogradu je otvoren 18. Међународни сајам енергетике и 19. Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair

Sajam ekologije Ecofair okuplja različite činioce iz sistema zaštite životne sredine – institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost. Cilj Ecofairaje podizanje svesti o važnosti zaštite životne sredine, promovisanje održivosti i pružanje platforme za razmenu ideja, informacija i inovacija u vezi s ekološkim pitanjima.

Ecofair se pokazao i kao odlična platforma za povezivanje različitih aktera u oblasti zaštite životne sredine, kao što su nevladine organizacije, institucije, preduzeća, aktivisti i stručnjaci. Ovo je prilika da se javnost upozna s radom i inicijativama organizacija koje se bave ekologijom i da se podstakne angažovanje građana u zaštiti životne sredine.

Konačno, akcenat ove manifestacije je na finansiranju i upravljanju projektima u sektoru zaštite prirodne sredine, investicionim projektima i upravljanju otpadom, prečišćavanju i upravljanju otpadnim vodama, industrijskoj bezbednosti te domaćem zakonodavstvu u vezi sa ovom problematikom. Suština kompletne agende ove sajamske manifestacije je ultimativno zahtevanje i promocija ekološki prihvatljivog ponašanja kao načina života.

Sajam traje do 30. novembra , a značajno mesto je  aspekt prečišćavanja otpadnih voda širom Srbije što je jedan od zadataka projekta „Čista Srbija“čija realizacija predvidja izgradnju 165 postrojenja za prečišćavanje .