VESTI

Momirović: Nikad veći projekti u Opštini Kučevo

8. jul 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar gradjevinarstva , saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kučevu. Ministar, kome je Opština Kučevo danas dodelila povelju zahvalnosti najavio je u ovoj godini 300km kanalizacione mreže i 4 postrojenja za preradu otpadnih voda.

Radovi koji su na teritoriji Opštine Kučevo počeli u februaru napreduju predvidjenim tokom , a danas ih je obišao i ministar gradjevinarstva Tomislav Momirović.

“Do sada smo na teritoriji cele države izgradili 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture, do septembra bi trebalo da izgradimo 300 kilometara, i do kraja godine da izgradimo prva četiri postrojenja za preradu otpadnih voda”, rekao je danas ministar Momirović.

Kako se moglo čuti danas u Kučevu, radovi bi na jesen trebalo da pored samog Kučeva krenu i u selu Rabrovo.

“Značajno se pomeramo kada su u pitanju ekološki projekti i to je za mene prioritet. Džaba nam autoputevi i brze pruge, ako mi ovu zemlju ne ostavimo čistom za našu decu. Naš doprinos je skroman i ako postoji neko kome bi trebalo da budemo zahvalni to su naši građani na čijem poverenju gradimo ove uspešne projekte i naše rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji su sa velikom energijom pokrenuli najveći investicioni talas u istoriji Srbije”, naveo je ministar Momirović kome je Opština Kučevo dodelila povelju zahvalnosti za izgradnju infrastrukturnih projekata na teritoriji Kučeva.

Radovi koji se izvode u Kućevu vredni su 11 miliona evra i uzvesno je u pitanju najveća investicija u pomenutoj opštini ikada.