VESTI

Godina zmaja-Planovi za godinu dugoročnog uspeha

16. februar 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mingom prisustvovao Kineskom festivalu svetla, koji se po šesti put održao, u Limanskom parku za kinesku Novu godinu.

„Sa našim prijateljima iz NR Kine obeležavamo kinesku novu godinu kroz ovaj svetlosni spektakl, a u ovom divnom događaju tokom uživaćemo više dana, rekao je gradonačelnik Đurić, napominjući da u Novom Sadu posluje mnogo kineskih kompanija koje rade na najvećim infrastrukturnim projektima.“, rekao je tada Djurić.

Po njegovim rečima to su izgradnja kanalizacione mreže i Centralnog prečistača voda kroz projekat “Čista Srbija”, izgradnja Fruškogorskog koridora, mosta u produžetku Bulevara Evrope, izgradnje brze pruge, a uskoro nas očekuje i početak izgradnje pešačko-biciklističkog mosta i auto-puta Novi Sad-Beograd-Zrenjanin.

Ova godina, kao Godina Zmaja, prema verovanju kaže da je to pravo vreme za obnovu i uspostavljanje temelja za dugoročan uspeh. Proslava Kineske Nove godine u Srbiji biće organizovana do 19. februara ove godine, kulturnim programom u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Smederevu.

foto: Grad Novi Sad