VESTI

Prijepolje se priprema za novu fazu radova

16. jul 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić  nakon sastaka sa predstavnicima Eko Morave izjavio da će tehnička dokumentcija za nastavak radova u okviru projekta “Čista Srbija” biti završena do kraja leta. Kroz projekat “Čista Srbija”, u šest etapa, planirana je izgradnja 60 kilometara kanalizacione mreže u Prijepolju.

“Za sada smo nadomak da završimo Ivanje i etapu duž puta za Mileševu. Nadam se da ćemo do kraja leta imati svu projektno-tehničku dokumentaciju da posle možemo ući u dogovore sa Ministarstvom građevinarstva za izvođenje tih radova. Ostale etape, Velika Župa, Kolovrat, Raišnjevo se projektuju i očekujem da ćemo i to imati završeno do kraja godine, ali su nam prioritet Ivanje i Mileševa” , istakao je nakon sastanka predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Projekat “Čista Srbija” se sprovodi u više od 70 opština u Srbiji, a za radove na postrojenjima za preradu otpadnih voda i kanalizacionoj mreži u Prijepolju i Brodarevu opredeljena su 32 miliona evra i trebalo bi da “pokrije”oko 25.000 novih korisnika.

Kako je precizirno nakon prethodnog sastanka  predstavnika ove opštine I kompanije CRBC radovi na projektu “Čista Srbija” trajaće tri godine , a izvodiće se fazno.