VESTI

Projekat „Čista Srbija“ započeo i u Opštini Ada

22. maj 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U opštini Ada održan je sastanak na temu početka radova na izgradnji kanalizacione mreže u sklopu projekta “Čista Srbija”. Sastanku sa Zoltanom Biličkim, predsednikom opštine Ada, prisustvovali su  predstavnici investitora i izvođača radova iz kompanije CRBC.

„Uveren sam da će investicija koja počinje danas, predstavljati najveći razvojni projekat za našu opštinu u finansijskom smislu u poslednjih nekoliko decenija“,  izjavio je predsednik opštine Zoltan Bilicki.

Predsednik Bilicki se zahvalio Vladi Srbije i predstavnicima kompanije CRBC, ističući značaj i važnost sprovođenja ovakvog projekta u njegovoj opštini.

„U maju prošle godine, na osnovu ugovora potpisanog sa Ministarstvom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, obezbedili smo finansijska sredstva za izgradnju nedostajućih 110 kilometara kanalizacione mreže i proširenje kapaciteta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vlada Srbije obezbeđuje finansijska sredstva za radove, koji će biti izvršeni u naredne tri i po do četiri godine, od pozajmice i sopstvenih sredstava. Po završetku radova, Javno komunalno preduzeće Standard će upravljati potpunim i modernim sistemom kanalizacije. Investicija neće stvoriti nikakve troškove za opštinu Ada, ali će doprineti stvaranju zdravijih i ekološki prihvatljivijih uslova za život“, naveo je Bilicki.

Gospodin Wang  Xuefeng iz kompanije CRBC naveo je da se radovi na izgradnji kanalizacione mreže izvode u dužini od 36.249,35 metara sa angažovanjem velikog broja ekipa na terenu sa ciljem bržeg i efikasnijeg sprovođenja radova. Pored radova na izgradnji kanalizacione mreže, planirani su i radovi na proširenju kapaciteta postojećeg postrojenja za tretman otpadnih voda.

foto: Opština Ada