VESTI

Radinović: Bliži nam se projekat „Čista Srbija“

11. jun 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U opštini Stara Pazova u toku je rešavanje dve decenije starog problema sa izlivanjem kanalizacije – saniran je deo kanalizacione mreže duž aerodroma u pravcu Batajnice iz Nove Pazove, a trenutno su u toku radovi na sanaciji dela kolektora u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi.

Nakon toga, ostaje da se sanira još oko dva kilometra mreže kroz projekat “Čista Srbija”, a za koji se iz lokalne samouprave nadaju da će otpočeti 2025. godine.

„Bliži nam se i početak radova na daljoj izgradnji kanalizacione mreže u urbanim naseljama naše Opštine i tu smo takođe zahvalni Vladi Republike Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je lično doprineo da oko 130km mreže koja će se graditi bude uvrštena u veliki nacionalni projekat „Čista Srbija“. Sa ovim velikim građevinskim radovima, koji nam predstoje u narednih nekoliko godina, postižemo visok ekološki standard i to je nešto što zaslužuju građani naše Opštine“, naglasio je predsednik Opštine Djordje  Radinović.

Očekuje se da će završetkom ovih radova biti rešen dugogodišnji problem izlivanja kanalizacije, pružajući stanovnicima staropazovačke opštine sigurnije i zdravije okruženje za život.