VESTI

Novo gradilište – Radovi na još jednoj lokaciji u Kladovu

19. avgust 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Kladovu počeli radovi na izgradnji fekalne kanalizacije na još jednoj lokaciji. Radove je obišao predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže počeli su u Ulici Obala Rita koja je jedna od šest lokacija na kojima se realizuje projekat “Čista Srbija”. Radovi se izvode u dužini od 2.992,00 metra.

Predsednik Opštine Kladovo Saša Nikolić kaže da je nedostatak kanlaizacije meštanima stvarao ogromne probleme: “Sada će ti problem biti rešeni. Radovi se sprovode u pet ulica, biće povezane i poprečne, na oko 3 kilometra ugradiće se cevi prečnika 200 i 250 milimetara i izgrađeno 96 šahti”, naveo je Nikolić.

Projektom “Čista Srbija”  predvidjeno je da u Kladovu bude izgradjen 41 kilometar kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u prigradskom naselju Kostol i u MZ Podvrška.

Fekalnu  kanalizaciju osim meštana naselja Rit na gradskoj periferiji dobiće i stanovnici Velike Vrbice kao i stanari u delu Brze Palanke, Rtkova i Korbova, dok će novu kanalizacionu mrežu dužine 11 kilometara dobiti stanovnici  u naselju Podvrška.

Vrednost svih radova u Kladovu je 21,3 miliona evra .