VESTI

Radovi u Leliću kod Valjeva u punom zamahu

15. maj 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Radove na izgradnji kanalizacione mreže u selu Lelić kod Valjeva obišli su predstavnici kompanije CRBC, partnera i izvodjača radova na projektu „Čista Srbija“i Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković  koji je tokom obilaska radova izrazio  zahvalnost Vladi Srbije što je grad uvršten u projekat.

Delegacija kompanije CRBC koju je predvodio Wang Xuefeng obišla je radove na izgradnji kanalizacione mreže u selu Lelić kod Valjeva. Projektom „Čista Srbija“ predvidjena je izgradnja  1.766,80 metara mreže, a iako su radovni nedavno započeti do sada je izvedeno 637 metara.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković kaže da je kanalizaciona mreža u Leliću značajna iz više razloga. Najpre, tu se nalazi manastir Lelić u kom su mošti Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića i koji tokom godine posećuju destine hiljada vernika, a samo selo jedno je od retkih u kom ima više razvijenih domaćinstava sa farmama različitog tipa.

Kako je gradonačelnik Valjeva naveo poseban aspekat jeste zaštita hidro akumulacije Rovni.

„Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u selu Lelić kroz projekat „Čista Srbija“ izuzetno su značajni za Grad Valjevo. Na ovaj način štitimo sliv reka koje zajedno formiraju  akumulaciju Rovni . S pbzirom da projekat akulacije predvidja snabdevanje više Opština i valjevskih sela pijaćom vodom u budućnosti , blagovremena zaštita od krucijalnog je značaja . Zahvalni smo Vladi Srbije što je Grad Valjevo uvrstila u pomenuti program, koji ne samo da čuva naše reke već podiže životni standard i ljudi na selu“, rekao je Gojković.