VESTI

Ratković: Najbolji uslovi za generacije koje dolaze

25. avgust 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kroz projekat “Čista Srbija” u narednom period u Somboru će biti izgrađeno više od 250 kilometara kanalizacije sa prečistačima, najavio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Govoreći o važnim projektima za grad Sombor, gradonačelnik Ratković posebno je istakao projekat „Čista Srbija“ navodeći da je predvidjena izgradnja  više od 250 km kanalizacije sa prečistačima.

„Očekuje se i početak izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Rančevo“, koji predstavlja prekretnicu u stvaranju i očuvanju zdravije životne sredine, a koji će ekološku sliku Sombora, ali i regiona, značajno promeniti. Realizacija ovih projekata zahteva vreme, ali dužnost svih nas je da, polako ali sigurno, olakšamo i pružimo najbolje moguće uslove generacijama koje dolaze“, rekao je Ratković za RTV Pančevo.

Grad Sombor u maju ove godine je potpisao i aneks ugovora vezanog za realizaciju projekta „Čista Srbija“ sa ministarstvom infrastrukture, gradjevine i saobraćaja i kineskom korporacijom CRBC. Kako je tada pojasnio Ratković , radovi su predvidjeni u tri faze, a potpisani aneks odnosio se na izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 82 km, čija vrednost iznosi 38 miliona evra.