VESTI

Realizacija projekta „Čista Srbija“ započeta i u Valjevu

20. april 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Projektom „Čista Srbija“ predvidjeno je da u Valjevu bude izgradjena kanalizaciona mreža u dve Mesne zajednice Popučke i Lelić, a radovi su počeli na levoj obali reke Kolubare u MZ Popučke.

„Popučke se rade iz dva dela , jedan na levoj obali Kolubare što je zapravo privredna zona i tu je predvidjena dužina kanalizacione mreže  9.766m. Popučke-desna obala Kolubare je u fazi projektovanja, dužina kanalizacione mreže je oko 15km“, potvrdio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Gojković je rekao i da Valjevo ne bi moglo da samostalno pristupi jednom ovako zahtevnom projektu za koji će biti izdvojeno 11,8 miliona evra.

„U Leliću je dužina kanalizacione mreže 1.766m,  Grad Valjevo trenutno radi  prijavu radova. Ključni cilj ovog projekta i radova jeste upravo očuvanje životne sredine, to je na prvom mestu . Potom naravno i jedan viši standard života gradjana . Zaista smo zahvalni Vladi Srbije i resornom ministarstvu naročito, što su predvijena postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Mi sada u Valjevu imamo samo jedno i ovo je realna prilika da dobijemo još dva“, izjavio je gradonačelnik  Gojković.

U cilju očuvanja reke Kolubare i sliva reka koji formiraju akumulaciono jezero Rovni sa druge strane u Valjevu će biti izgradjena dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda , a kako je saopštio Gojković radovi na izgradnji postrojenja u Popučkama kod industrijske zone u kojoj posluju dve velike kompanije Hansgrohe i Bicerba počinju u prvoj polovini maja .

foto:Grad Valjevo