VESTI

Rekonstrukcija vodovodne mreže za Liman1 i 2

29. avgust 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Novosadsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da će kompletna naselja “Liman 1” i “Liman 2” dobiti potpuno rekonstruisanu kanalizacionu mrežu

„Postojeća kanalizaciona mreža  je jako stara i fekalije koje se izlivaju u podzemlje zagađuju izvorište “Štrand” koje od 2008. godine nije u funkciji, saopšteno je iz novosadskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Da bi se izvorište vratilo u funkciju MGSI je preko projekta “Čista Srbija” finansiralo rekonstrukciju kanalizacione mreže – radi se deonica po deonica, a rok za izvođenje radova je tri godine od početka radova. Prva faza je završena, a tempo radova je ubrzan kako bi sve bilo u funkciji već sledeće godine.

U Ulici Blagoja Parovića i susednim ulicama radi se rekonstrukcija mreže, a biće zamenjene cevi i šahtovi. Izvođač radova je kineska kompanija CRBC, a investitor je “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad. Zbog pomenutih radova, stanovnici Ulica Blagoja Parovića i Milice Stojadinović Srpkinje moraju da izmeste svoje automobile sa parking, kako bi se radovi nesmetano odvijali i bili završeni za mesec i po dana.