VESTI

Saradnja sa Republikom Kinom značajna za Srbiju

26. septembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na Globalnom forumu održivog transporta u Pekingu ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahvalio se Vladi Kine na saradnji u oblasti infrastrukture i medju projektima koji su trenutno u realizaciji izdvojio i projekat „Čista Srbija“.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić izjavio je da je strateški cilj Vlade Srbije punopravno članstvo u EU, ali da će naša zemlja nastaviti da neguje plodnu političku i ekonomsku saradnju sa tradicionalnim prijateljima, među kojima je i Kina.

Vesić je, u obraćanju na Globalnom forumu održivog transporta u Pekingu, iskazao zahvalnost na izuzetnoj saradnji koju Srbija ima sa Kinom u oblasti infrastrukture, kao i za podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

On je ukazao na to da je međunarodna saradnja naše dve zemlje trenutno na istorijskom nivou, zahvaljujući čeličnom prijateljstvu koje grade predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Govoreći o brojnim infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture ministar Vesić istakao je i projekat izgradnje kanalizacione infrastrukture, „Čista Srbija“.

„Zajedno sa našim kineskim partnerima realizuje se i projekat „Čista Srbija”, čija je vrednost 3,5 milijardi evra, a u okviru kojeg će 2,3 miliona ljudi u Srbiji dobiti kanalizaciju,“ naveo je ministar.

foto:mgsi.gov,rs