VESTI

Saradnja Srbije i Kine kroz brojne razvojne projekte

15. jun 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predstavljajući rezulatate kineskih komapanija CRBC I CCCC u Srbiji u proteklih 14 godina ambasadorka NR Kine Čen Bo je medju brojnim projektima koje ove kompanije realizuju u Srbiji  navela i projekat „Čista Srbija“.

Kineske kompanije CRBC i CCCC organizovale su konferenciju  Komunikacija – Integracija – Ekosistem, na kojoj su predstavljeni brojni projekti koje ove kompanije realizuju u Srbiji u različitim oblastima društva.

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo navela je da je kineska firma “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) jedno od prvih kineskih infrastrukturnih preduzeća koje je ušlo na srpsko tržište, podsećajući da je izgradnjom Pupinovog mosta započelo saradnju Kine i Srbije u oblasti infrastrukture.
„U međuvremenu se CRBC aktivno uključio u izgradnju infrastrukturnih projekata u Srbiji kao što su deonice autoputa Miloš Veliki, brze pruge Beograd-Budimpešta i projekat “Čista Srbija”, donirao sredstva i materijale za borbu protiv pandemije kao i za kulturne događaje. Time je dalo svoj doprinos saradnji naše dve zemlje i učvrstilo naše prijateljstvo“, rekla je Čen Bo.

Ambasadorka Čen Bo je izrazuila nadu  da će saradnja CRBC i srpskih partnera biti sve bolja, kako bi dala veći doprinos razvoju Srbije i kinesko-srpskoj saradnji.