VESTI

Sombor će imati više od 400 kilometara kanalizacione mreže

27. maj 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sombor će kroz projekat „Čista Srbija“ u narednom periodu dobiti još 260 km kanalizacione mreže. Ambasador Kine Li Ming izjavio da je ključni cilj projekata koje Kina podržava u Srbiji, narod.

Gradilišta u Bezdanu obišli su premijer Srbije Miloš Vučević i ministar građevine Goran Vesić . Premijer Srbije je naveo da se izgradnjom kanalizacione mreže na pomenutoj lokaciji rešava decenijski problem, a život gradjana Sombora kreće u dobrom pravcu .

„Dobiće infrastrukturu koju treba da imaju. Idemo u pravcu da život bude bolji. Dugo godina i decenija, Sombor je bio skrajnut što je nepravedno. Danas se menja kompletan ambijent ovog grada i ono što je bitno da radimo i što je i u fokusu ministra Vesića jeste rekonstrukcija pruga, a Sombor nam je tu čvorište i tačka spajanja i prema Subotici i prema Vrbasu“, rekao je prilikom obilaska radova premijer  Vučević.

Ministar infrastrukture , saobraćaja i građevine Goran Vesić kaže da će ovim radovima 90% teritorije grada biti pokriveno kanalizacionom mrežom.

„Sombor će imati više od 400 kilometara kanalizacione mreže što znači da će 90 odsto teritorije tog grada biti pokriveno kanalizacijom. Radovi dobro napreduju , a Sombor koji trenutno ima 140 kilometara kanalizacione mreže, kroz projekat „Čista Srbija dobiće još  260 kilometara mreže“, naveo je ministar Vesić.

Pored kanalizacione mreže za ovaj grad projektom „Čista Srbija“ Sombor će dobiti i tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

„Radili smo Stanišićevo, počeli smo da radimo sada kanalizaciju u Bezdanu, a  sve otpadne vode biti prerađivane i u čistom obliku vraćene u prirodu što je „civilizacijski iskorak“, naveo je Vesić.

Ambasador Kine u Srbiju Li Ming rekao je da je narod prioritet svakog razvoja.

„Moje prisustvo ovde pokazuje našu ideju. Srpska vlada je najavila ogroman plan Čiste Srbije i Kina je spremna da učestvuje u ovom planu. Poverenje koje smo dobili, za nas je i dužnost“, rekao je ambasador Li.