VESTI

Srbija i Kina: Još bolji rezultati u budućnosti

9. oktobar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa novim kineskim ambasadorom u Srbiji Li Mingom o nastavku već uspešne saradnje dve zemlje  i medju projektima u čijoj realizaciji učestvuju kineske kompanije naveo i projekat „Čista Srbija“ u čijoj realizaciji učestvuje kompanija CRBC.

Ministar je na sastanku, održanom u Vladi Srbije, poželeo kineskom ambasadoru srdačnu dobrodošlicu i uspešan mandat, uz poruku da odnosi Srbije i Kine nikada nisu bili bolji.

Vesić je naveo da postoji mnogo kineskih kompanija koje rade u Srbiji u oblasti infrastrukture od saobraćajnica , železnice do  projekta “Čista Srbija” koji se radi sa kompanijom “CRBC”, čija je druga faza već počela .

Ambasador Ming je  istakao da Srbiju i Kinu veže tradicionalno prijateljstvo.

Naveo je da je saradnja dve zemlje u oblasti saobraćaja izuzetna i da je veliki doprinos tome dala bivša ambasadorka Kine Čen Bo, te dodao da će truditi da ta saradnja bude još bolja.

“Verujem da uz vašu podršku i pomoć zajedno možemo podići nivo saradnje u oblasti saobraćaja na viši nivo i postići još bolje rezultate u budućnosti”, rekao je Ming.

foto: mgsi.gov.rs