VESTI

Subotica pripremila neophodnu dokumentaciju za projekat

18. mart 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Priprema potrebne dokumentacije za projekat „Čista Srbija” privodi se kraju, čime će Grad Subotica ispuniti svoj deo obaveza, izjavio je Radoslav Vukelić iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj za RTV. Zahvaljujući tom projektu, deo Subotice, ali i veći deo Bajmoka i Čantavira dobiće kanalizacionu mrežu.

„Pošto se radi o najvećem infrastrukturnom projektu takvog obima i vrste koji će se raditi u Subotici, sve vezano za projektno-tehničku dokumentaciju je trajalo, ali je sada u završnoj fazi i sa time će Grad Subotica svoju obavezu pripreme dokumentacije ispuniti. Početak radova zavisi od Ministarstva građevinarstva i saobraćajne infrastrukture koje je nosilac celokupnog projekta i očekujemo da će nas kontaktirat, i da će biti bliže definisani neki rokovi. Naravno, u skladu sa tim ćemo i mi izvestiti građane jer nam je izuzetno važno da se, zbog ozbiljnih projekata koji su nam već u gradu – kao što je brza pruga –  uskladi dinamika radova na terenu sa projektom koji je u toku – tvrdi Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, a prenosi RTV.

Dva osnovna programa su izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda i sanacija, rekonstrukcija, rekultivacija i izgradnja regionalnih centara za upravljane čvrstim komunalnim otpadom.

Foto: printscreen/RTV