VESTI

U Borskom okrugu se gradi 160 km kanalizacione mreže

6. decembar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u pratnji pomoćnika Miroslava Alimpića i Dušana Radonjića obišao je selo Velika Vrbica u opštini Kladovo gde se trenutno izvode radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“.

U Velikoj Vrbici trenutno se izvode radovi u dužini od 40,6 kilometara, čija vrednost iznosi oko 23 miliona evra.

„U Borskom okrugu radi se ukupno 160 km kanalizacije – u Boru 105 km, Majdanpeku 14 km i u Kladovu 40.6 km, uz dva postrojenja otpadnih voda. Kada se sve to sabere, država ukupno ulaže 85 miliona eura u kanalizacionu mrežu u ovom delu zemlje, uz dva postrojenja otpadnih voda,“ izjavio je ministar Vesić.

Ministar je naglasio da će po  završetku projekta, čitava opština biti pokrivena kanalizacijom,  „Stanovnici Kladova će moći da žive kao što žive stanovnici u mnogim razvijenim zemljama Evrope.  Kada su u pitanju otpadne vode, nećemo trovati svoju okolinu i prirodu, već ćemo otpadne vode vraćati u prirodu prerađene i u prihvatljivom stanju za okolinu i  na taj način ćemo pokazati da smo odgovorni prema prirodi“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, izrazio je zahvalnost ministru na poseti i istakao da je ovo izuzetno važan projekat za opštinu Kladovo, čiji budžet ne bi mogao da iznese ovako veliki projekat.

foto: mgsi.rs