VESTI

U Kragujevcu do sada 13 km kanalizacione mreže

6. januar 2023.



Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru projekta „Čista Srbija“ u kragujevačkim prigradskim naseljima do sada je uradjeno 13 km kanalizacione mreže, podatak je koji je izneo zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović za tamošnju televiziju.

Po rečima Momčilovića , radovi na projektu „Čista Srbija“ u Kragujevcu izvode se predviđenom dinamikom na nekoliko lokacija u prigradskim naseljima i takav tempo će biti nastavljen i u narednom periodu. “Ako pokušamo da predočimo razmere svega što je uradjeno , moram reći da je to više nego u pethodnih 10 godina”, rekao je Momčilović i dodao :“Uporedo se rešavaju i imovinsko pravni problemi kako ne bi bilo zastoja u realizaciji ovog izuzetno značajnog projekta za grad. Druga faza projekta predviđa rekonstrukciju kišne i kanalizacione mreže u užem gradskom jezgru. Reč je o poduhvatu koji zahteva veoma ozbiljan pristup i logiostiku.”

Realizacija projekta “Čista Srbija” u Kragujevcu predvidja izgradnju kanalizacione mreže u dužini 360 kilometara, tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i nova deponija u Vitlištu.
Vrednost radova je oko 300 miliona evra.