VESTI

U Kragujevcu do sada izgradjen 31 km kanalizacione mreže

25. februar 2024.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Nakon pauze zbog vremenskih uslova radovi u okviru projekta “Čista Srbija” vraćaju se predviđenoj dinamici“, izjavio je Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada Kragujevca prilikom obilaska gradilišta u ovom gradu.

Radovi se izvode u Maršiću, Grošnici i MZ Bresnica, gde je bilo najviše problema sa imovinsko-pravnim odnosima. Momčilović je podsetio da je do sada izgrađen 31 kilometar kanalizacione mreže i da je ostalo još oko 11 kilometara.
„U Mesnoj zajednici Bresnica,  smo najviše problema i imali pre svega oko imovine u tom naselju, ali smo uspeli da dobar deo rešimo. Pored toga, jedan od razloga bilo je i ukrštanje postojećih divljih kanalizacija sa novim, projektovanim. Ovakvi problemi će se premošćavati u hodu . Za sedam kilometara je rešeno imovinsko pitanje a preostalih oko 4,5 kilometara koji su sporni, rešiće se postupkom eksproprijacije. Na početku projekta za eksproprijaciju bilo je oko 20 kilometara,“ istakao je Momčilović

Radovi u okviru projekta “Čista Srbija” izvode se u ulici Milana Grujovića u MZ Grošnica, Sopoćanskoj u MZ Bresnica i u Ulici Čedomira Minderovića u MZ Maršić. U nastavku radova planirani su radovi u ulicama Crnovrškoj, Teferičkoj, Ljubomira Naumovića, Milovana Ilića Minimaksa, poprečnoj između Sopoćanske i Ulice Milovana Ilića Minimaksa i Darosavskoj. U MZ Bresnica završeni su radovi u Lešničkoj sporednoj.

foto: Grad Kragujevac